Váradi Sándor blogja

Gondolat Csokrok

Elgondolkoztató, megfontolandó, útbaigazító gondolat csokrok:

"Két módon tehetnek bolonddá. Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot. A másik, hogy visszautasítod az igazságot."

A legtöbb kapcsolat - legyen az baráti, szerelmi, házastársi, szülői, stb. - azért üresedik ki, válik unalmassá, mert az egymással "kommunikáló"felek nem mernek lelkük mélyéből beszélni.

"El akarod terjeszteni az igazságot a Földön?
Azt szeretnéd, hogy több szeretet legyen a Földön?
Kezd azzal, hogy körülnézel, és igazságos és szeretetteljes vagy azokkal, akik a közeledben élnek!"
Tedd szokásoddá a tiszta tekintetet, a derűs magatartást!
Légy becsületes, tisztességes és igaz!

Olyan világot kell megvalósítanunk nekünk embereknek egymás között, mely természetünkből eredően bennünk van, létezik; ez nem más, mint a szívesség, ebből eredő adás, segítségnyújtás, valamint annak lelkiismeretes és hálás fogadása, megélése. Ezt az alap ösztönlét formát kell előtérbe emelni a mindennapjaink során.

A gond többnyire csak az, hogy keveset használjuk, ezért van kihalóban.

Ha magunkat nem kezdjük el rendbe tenni, akkor nem lesz megoldás még az abszolút létünkre sem, hanem továbbra is bolyongva fogjuk keresni a helyünket, várjuk a megmentő "bárkát", közben egyszer csak máshol, esetleg más világban találjuk magunkat.

Ahhoz, hogy megértsük, hogy mi történik velünk és a világban, tisztában kell lennünk saját viselkedésünkkel, cselekedeteinkkel, gondolkozásunkkal. Ha a velünk megtörténtekkel kellő hangsúllyal, következetesen foglalkozunk, akkor sokkal kevesebb gondunk, problémánk lehetne és keletkezne.

Például az egyik nagyon fontos momentum:
A "gyilkos" tettestársnak minősül az, aki azt mondja, hogy nem érdekli a hatalom, a kormány, az egyházi vezetők, sok esetben az önkormányzatok, stb. tevékenysége, cselekedetei, illetve gaztettei, nem foglalkozik azzal, hogy mit csinálnak felettünk a vezetőink, mert úgy gondolja, úgy sem tud mit tenni ellene, kicsi porszemnek érzi magát. De a kicsi " porszemecske " ezt nagyon tudja hangoztatni, és ezt nagy dobra is tudja verni! Arra már nem gondol, hogy ez mennyire veszélyes saját magára nézve és főként azokra nézve akik próbálnak segíteni, illetve tenni szeretnének valamit. Ez nem más, mint a közöny, képmutatás, meghasonulás az anyagi érdekek előtt, ez ami eluralkodott az emberek nagy többségében, szinte már életveszélyes, ragályos, és gyilkos is, mert így asszisztál a gazemberséghez, a felelőtlenséghez, gyáva viselkedéshez, az egyre romló életkörülményekhez. Ezzel az ostoba viselkedéssel áttételesen az "én" sorsomat, a tenni akarók sorsát is megkeseríti és egyre mélyebbre ássa mások és elengedhetetlenül a saját sírját is!

Képmutatás a bűn hódolata az erény előtt. "Nincs" a világon se jó, se rossz: a gondolkodásmód teszi azzá. Van egy határ, amelyen túl a türelem már nem erény. Hiába a jótétemény, ha rossz ügyet, célt szolgál. A tisztességet sokat magasztalják, de kevesen élnek vele.

Elsősorban mindenképpen mindenkinek saját magával kellene olyannyira foglalkoznia, hogy tisztában legyen a saját maga képességeivel, erényeivel, hiányosságaival. Jó éles tükröt kell tartani maga előtt ahhoz, hogy számot vessen magáról elfogulatlanul annak érdekében, hogy önmaga felismerésével jó esélye legyen az ellenség felismerésére is.

Ismerd meg önmagad, és legalább úgy kell ismerni az ellenséget is, de csak úgy tudod megismerni az ellenséget, ha megtanulod önmagadat megismerni, önmagadra figyelni, és keresni az összefüggéseket. A megoldás is csak egyéni szinten tud megvalósulni, egyenként kell felállnunk és nemet mondanunk annak a sötét világrendnek, melynek eddig nem csak áldozatai, de egyszersmind öntudatlan tettestársai is voltunk - vagyunk!

Ha nem ezt akarjátok és nem ezt teszitek, akkor nem fog eljönni az a világ, amit akartok, az egészen biztos. Azok az emberek, akik emberként élnek, viselkednek, emberibb világot akarnak és teszik a dolgukat a változás - változtatás irányába jelenleg azért vannak lépéshátrányban, mert az ellenségen kívül a sok tudatlan ember is hátráltatja őket.

A jóság ösztön. Az igazán jó ember nem tudja magáról hogy jó, csupán teszi, amit helyesnek tart. De tudni kell azt is, hogy az még nem jótett, ha nem teszünk semmi rosszat. Mert az élet az erőfeszítéseket díjazza, nem - a hasztalan létezést és - a kifogásokat.

Önmagadnak kell elhatározni a változás elindítását, el kell hagyni az önző érdekeket, az egót, önkritikát - önuralmat kell alkalmazni, gyakorolni ésszerű határokkal, logikus következtetésekkel és így tudsz működni az egész - séges élet rendeltetése szerint.

Az igazság, az egy igazság mindenek előtt való, még a legközelibb, legközvetlenebb embertárstól is. Az ember csak úgy léphet előbbre, ha benne az igazság testesül meg.

Az Isten mindig nagyobb minden tapasztalhatónál! A láthatatlan szeretet a láthatók szeretetén keresztül ismerhető meg. Mindaz, aki szemet tud nyitni szépre, jóra és igazra, utat épít az Istenhez.


2012 06 08.
.

Nincsenek megjegyzések: